Ekologisk välling och gröt

Ekologisk välling och gröt

Ekologisk välling och gröt

Det är så klart viktigt att ditt barn får i sig det som det behöver, och det är även viktigt att du vet vad det är för mat som du ger ditt barn. Maten och vällingen du köper i butiker, som inte är ekologiska, kan vara besprutade med olika gifter som i längden är skadliga, och de flesta produkterna har fraktats från alla världens hörn och därför skadat naturen. Därför är det bästa alternativet att vända sig till ekologisk mat, och i det här fallet så syftar vi på välling och gröt. Ekologisk välling och gröt finns både i butik och på Internet, men det finns så klart ett större utbud på Internet!

Ris-/Quinoavälling – Ris/Quinoagröt med kakao
Den här gröten är gjord på ris och quinoa, och innehåller kakao och vanilj för att det ska vara godare för ditt barn! Gröten är för barn från 8 månader. Den är även mjölkfri och tillagas med modersmjölksersättning, bröstmjölk eller annan lämplig vätska. Det går även väldigt bra att göra vällingen på denna! Du behöver inte koka den, rör endast om den i varm vätska. 100% ekologisk, och quinoan är fair trade. Du hittar den här gröten hos barnmatsbutiken.se.

Ris-/Quinoagröt – Ris-/Quinoavälling med frukt
Den här gröten är gjord på ris och quinoa, och innehåller även banan, apelsin och päron som är både nyttigt och gott för ditt barn! Den är anpassad för barn från 6 månader. Den är även mjölkfri och tillagas med modersmjölkersättning, bröstmjölk eller annan lämplig vätska. Förutom gröt så går det jättebra att göra välling på detta! Du behöver inte heller koka upp denna, rör bara om den i en varm vätska. Den innehåller endast ekologiska ingredienser, och quinoan är fair trade märkt. Du hittar denna produkt hos barnmatsbutiken.se.

3-Kornsgröt – 3-Kornsvälling, glutenfri
Inte alla barn klarar av att äta gluten, och som tur är så finns det glutenfria alternativ. Det här är en blandad, naturell gröt som är gjord på ris, majs och hirs. Gröten går att ätas av barn som är ca 6 månader och uppåt. Den innehåller ingen tillsatt mjölk och borde blandas med en modersmjölkersättning eller tillskottsblandning eller någon annan lämplig vätska. Det går även enkelt att laga välling på detta, du behöver bara minska mängden pulver. Den är 100% ekologisk och glutenfri. Du hittar den här gröten hos barnmatsbutiken.se.

Hirsgröt – Hirsvälling med äpple och päron
Den här gröten är gjord på hirsmjöl och frukt, och är anpassad för barn från 6 månader. Den här gröten är även fri från mjölk och gluten, så passar för barn som är glutenintoleranta och laktosintoleranta. Blanda denna gröt tillsammans med modersmjölkersättning eller tillskottsblandning, och då blir det rikare på vitaminer och mineraler. De går även att göra välling på denna, och den är 100% ekologisk. Du kan hitta denna gröt hos barnmatsbutiken.se.