Ekologiska barnkläder

Ekologiska barnkläder

Ekologiska barnkläder

Ekologiska barnkläder är kläder som är tillverkade med hänsyn till miljön och under goda arbetsförhållanden. Ekologiskt odlad bomull är runt 3 gånger starkare och behagligare än den traditionella odlade bomullen. Och vem vill inte kunna ge sitt barn det allra bästa? Och ekologiska barnkläder är absolut det bästa alternativet för aktiva barn som gillar att leka och utsätta kläderna för större risk än annars!  Barnkläder ska vara giftfria och ofarliga att bära, därför är ekologiskt det bästa valet. Det finns många olika märken som säljer ekologiska barnkläder, och några av de kända märkena är Mini Rodini, Geggamoja, Popupshop, Maxomorra och Duns. Det finns även lite nyare och mindre kända märken så som Cloo Collection, Modeérska huset, Dyno, Bric a Brac och Tiljamid. Det som är lite svårt att hitta är ekologiska ytterplagg och regnkläder, men då finns det kläder som tillverkats av naturskyddsföreningens rekommendationer för barnkläder.

Det går både bra att hitta ekologiska barnkläder på Internet och ute i butikerna. En bra butik på Internet är littlebloom och där säljer de även mammakläder, tygblöjor och en massa annat! Ekologiska plagg och även plagg i barnvänliga material. Butiker på stan som säljer ekologiska kläder är bland annat Lindex. Det går att hitta deras kollektion även på Internet.  För att ni ska få en bättre bild av vilka märken det finns på marknaden, och hur deras kläder ser ut, så har vi sammanställt korta presentationer om märkena inklusive bilder på utvalda plagg ur deras kollektioner!

Geggamoja 

Geggamoja är ett märke som gör barnkläder i GOTS certifierad ekologisk bomull och är av hög kvalité. Deras kläder är tidlöst klassiska med en modern touch. De tillverkar storlekar till barn från 0-10 år. Deras kännetecken är det randiga mönstret och de har en mängd av kombinationer, det finns något för alla! De tillverkar kläder till både pojkar och flickor, men kläderna är oftast i unisex bortsett från klänningar. Dessutom så passar deras mössor även till vuxna! Geggamoja designas i Sverige av systrarna Anna Rietz och Sara Marmsjö.

Maxomorra 

Maxomorra är ett märke som vill att så många människor som möjligt ska få tillgång till ekologiska barnkläder med kvalitet, härlig design och funktion. I bland annat onlinebutiken littlebloom går det att köpa deras kläder och de har valt att endast sälja deras kläder som är tillverkade i 100% ekologisk bomull. Deras bomull är certifierad enligt Control Union och GOTS. Maxomorra tillverkar sina kläder i Indien, och arbetsförhållanden hos leverantörerna följer och kontrolleras utefter det europeiska regelverket The Business Social Compliance Initiative (BSCI). Dessa kläder är helt giftfria och med den ekologiska bomullen i högsta kvalitet så blir det minimal noppring och krympning!

Mini Rodini 

Mini Rodini är ett svenskt varumärke som tillverkar barnkläder med en unik design. Det är ett av de snabbast växande just nu. De har vunnit flera priser för den unika och kreativa designen, och har dessutom synts mycket i tidningar. Mini Rodini väcker de flestas intresse och passar många i smaken, även kändisar i Hollywood väljer att klä sina barn i dessa plagg! De tillverkar ekologiska barnkläder i GOTS certifierad bomull, och de innehåller inga farliga kemikalier varken för barn eller för miljön. Passar för alla barn, lekfulla som lugna!

Dyno 

Dynos vision är att göra unika kläder för unika barn. Det är Eva Fadeel som designar de här kläderna, och rockmusiken är en stor inspirationskälla för henne. Motiv med Hendrix, Elvis och Cash finns med bland de här kläderna. Kläderna är i unisex, och vissa plagg finns även till vuxna. Kläderna är tillverkade i Turkiet och sydda i 100% ekologisk bomull enligt GOTS – Global Organic Textile Standard.