Har du giktproblem? Då är följande tips ovärderliga för dig

Har du giktproblem? Då är följande tips ovärderliga för dig

Har du giktproblem? Då är följande tips ovärderliga för dig

Om du lider av osteoartrit, reumatoid artrit eller en tredje typ av gikt så gissar vi att du är intresserad av att få veta vad du själv kan göra för att du ska få det bättre. Bara för att du är tvungen att leva med gikt resten av ditt liv, betyder det ju inte att du inte ska göra något för att kunna lindra det våldsamma obehag som följer med sjukdomen.

När man talar om gikt finns det många olika diagnoser, symptom och behandlingsmetoder. Oavsett hur aggressiv din gikt är, så är det viktigt att du aldrig ger upp drömmen om att leva ett bättre liv. Det är nämligen mycket möjligt att du kan leva ett mycket bättre liv, om du är redo att göra en insats för att det ska ske.

Träna och rör kroppen

Ju starkare muskler du har, desto bättre stöd ger de till de skadade lederna och ger färre smärta.

Naturligtvis kan man inte presentera det så fyrkantigt, men det är trots allt en verklighet att regelbunden träning och motion kan hålla gikten – till exempel oseoartrit – i ro. Därför bör du göra det till en vana att varje dag röra dig mellan 30 och 60 minuter. Det gäller inte att man ska komma i toppform eller träna för att kunna ställa upp i störra sportevenemang, utan det handlar om att man ska förstärka din kropp, så den blir mera motståndskraftig mot den oönskade gikten.

Håll dig smal

Det är ingen som säger att du måste vara lika smal som de män och kvinnor som man kan se på catwalks över hela världen. Men en smal och hälsosam kropp bör vara något som alla försöker få. Det kan nämligen vara mycket ansträngande för din gikt om du är överviktig. Det beror på att, ju mera du väger, desto större är belastnignen på dina leder. Om du är överviktig bör du sätta igång med en effektiv bantningskur så fort som möjligt.

Undvik rökning

Det kommer säkert inte som en chock för dig, att rökning är mycket hälsofarligt, men känner du till att rökning är extra farligt för dig som lider av giktproblem? Flera vetenskapliga undersökningar har visat att personer som röker har normalt ett mycket mera allvarligt sjukdomsförlopp än icke-rökare. Tyvärr blir du inte av med dina giktproblem, bara genom att sluta röka, men du kommer säkert att minska dina smärtor, och det borde vara en bra anledning.

Cannabisolja

Cannabisolja mot gikt är ett ämne som varit med riktigt mycket i både medier, på online forum, sociala media och privata blogs under de senaste månaderna. Oavsett vad du anser om att behandla sjukdomar med cannabisolja, bör du alltid rådfråga din läkare innan du evt. köper och börjar en behandling med cannabisolja. Om du vill veta mera om just det här preparatet, kan du läsa mera om cannabisolja online.